Ами то си го пише. Въпросът е как се сваля кората и какви специални инструменти и умения ще ми трябват, за да отстраня проблема.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Предна лява врата не се отваря отвън
Collapse
X
-
Предна лява врата не се отваря отвън
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)Тагове: Няма
-
Ами не е трудно.Отвътре на кората зад лостчето за отваряне на вратата има едно малко болтче еврейска звезда,махаш него,после вадиш целия панел с бутоните за стъклата/държи се на метални щипки,надига се с отверка/ и под него има жълта планка хваната за вратата с две гайки 10-ки махаш и тях.Развиваш всички видими винтове по кората /по дръжките и т.н/ и остават щипките между кората и вратата излизат с издърпване и надигане с отверка примерно.Приятна работаAlfa Romeo 155 1.7 TS
-
Благодаря на колегата, писал по-горе. Черната работа с кората е свършена. Обаче... ич не отбирам какъв му е проблема на това механизъмче. Отвътре се отваря, отвън не. Някаква пружина се е скъсала ли, що ли... ще оценя всяка помощ.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Предполагам изметнато зъбче на дръжката .Тя е от цам и при огъване се чупи лесно. При силен напън отвън има ли някакъв нишан за опит за отваряне ?? при мен така стана първо взе да се отваря трудно отвън , постепенно все по- трудно докато отказа.При опит за огъване зъба който натиска на бравата се счупи - нова дръжка.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Първоначално публикувано от kris11 Покажи съобщениеПредполагам изметнато зъбче на дръжката .Тя е от цам и при огъване се чупи лесно. При силен напън отвън има ли някакъв нишан за опит за отваряне ?? при мен така стана първо взе да се отваря трудно отвън , постепенно все по- трудно докато отказа.При опит за огъване зъба който натиска на бравата се счупи - нова дръжка.. Симптомите са точно същите. Значи трябва нова дръжка да търся. Е от де бе...
П.С. Да кажа все пак какво се случва - като натискам отвън дръжката има някакъв метален елемент с няколко отвора, който се движи. От друга страна, като натискам зъбчето, което затваря вратата, пак има джиджавка, която се движи. Правя си извода, че липсва някакъв свързващ елемент между двете - пружина предполагам. Дали е това причината?Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеЕ ти ми такова таковата. Симптомите са точно същите. Значи трябва нова дръжка да търся. Е от де бе...
П.С. Да кажа все пак какво се случва - като натискам отвън дръжката има някакъв метален елемент с няколко отвора, който се движи. От друга страна, като натискам зъбчето, което затваря вратата, пак има джиджавка, която се движи. Правя си извода, че липсва някакъв свързващ елемент между двете - пружина предполагам. Дали е това причината?
Друг момент е че може да си наместиш малко самата машинка дето държи затворена вратата в самата врата която е. Тя е на 3 болта на вратата и оттам може малко да я приближиш към външната част на вратата и да обереш луфта и да отваря по-лесно, но от това местене може вратата ти да се затваря малко по-плътно към купето от преместването, та може да се наложи да преместиш малко и скобата дето е на колонката малко навън
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
малееее къде стигнахте
първо провери дали ти е здрава дръжката на вратата. най вероятно проблема е от там. купуваш друга, сменяш и си готовГипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Този проблем се лекува лесно, ако самата дръжка не е отишла....едни клещи и си ти...трябва да пойзкривиш лоста които контактува с палеца на дръжката в поска за по добър контак....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
схванах донякъде. Но ако някой колега с по-добри от моите технически умения реши да се притече на помощ, ще си заслужи почерпката..
Comment
-
Първоначално публикувано от bass Покажи съобщениеТва съм го правил, Търтея ми даваше акъл по телефонаАко искаш уикенда да организираме нещо? Аз ще ходя до студ град да се подстригвам и евентуално...
ае лесно е бе
има една планка дето опира в дръжката и с времето дръжката й се износва пластмасата
мое да се закриви планката, но тва по-лесно става с изолирбанд - намотава се на планката и си у джазаНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеима една планка дето опира в дръжката и с времето дръжката й се износва пластмасата
мое да се закриви планката, но тва по-лесно става с изолирбанд - намотава се на планката и си у джаза
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от bass Покажи съобщениеТва съм го правил, Търтея ми даваше акъл по телефонаАко искаш уикенда да организираме нещо? Аз ще ходя до студ град да се подстригвам и евентуално...
.
Пък дотогава ще се намъквам през дясната врата
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеЧе може! Тъкмо да се видим, че се забравихме.
Пък дотогава ще се намъквам през дясната врата
Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениене си ли се сетил да отваряш задната и после предната отвътре бе?155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4